Hunden – människans bästa vän

Det kan tyckas vara ett slitet gammalt uttryck men det finns goda anledningar till att det fortfarande hänger med. Hundar är ju faktiskt helt underbara husdjur som skänker massor av människor glädje genom sitt sällskap. Den här sajten kommer att fokusera på hunden och deras många fantastiska egenskaper. Hit är alla som älskar hundar och deras sällskap varmt välkomna!

Hunden - människans bästa vän

För att du och din hund skall trivas med varandra och få rätt förutsättningar för att bli sådär riktigt bra vänner gäller det dock att välja en hund som passar dig och din livssituation. Fundera över vilken typ av hundhållning du vill ha och vad du vill kunna göra med din hund. Tänk igenom beslutet noga och du kommer att få en vän för livet.

Därför är hunden det bästa husdjuret

Det är inte bara ett gammalt uttryck eller tomma ord när någon säger att hunden är ett utmärkt sällskap för oss människor. Faktum är att det faktiskt finns forskning som bevisar detta påstående. Studier har visat att närhet till hundar har många positiva effekter, både på vår mentala och vår fysiska hälsa. Vilket bara ger ytterligare anledningar till varför fler bör skaffa hund.

Hunden - människans bästa vän

Hundägare har visat sig må bättre fysiskt än de som inte har hund. Regelbundna promenader, aktiviteter och vistelser ute i friska luften lägger grunden till en god fysik. Hundägare har generellt lägre blodtryck och kolesterolvärde, är mindre benägna att drabbas av hälsoproblem och uppsöker inte läkarvård lika ofta som de som inte har hund. Skulle de ändå drabbas av ohälsa har de lättare att återhämta sig.

Det sägs att en hund ger tio gånger så mycket kärlek tillbaka som den får. Denna villkorslösa kärlek bidrar också till hundägarens välbefinnande, speciellt emotionellt och mentalt. En hund gör också att hundägaren blir mindre ensam. Hunden finns alltid där som sällskap och det finns också massor av hund-orienterade aktiviteter där hundägare kan träffas,umgås och lära känna nya människor med samma intresse som en själv. Vill man ta en paus från sin hund kan man istället prova lyckan på ett casino, och varför inte spela the dog house, som är en populär slot med hundtema?